KONSERTER/EVENEMANG

Tack för ni kom, det blev magiska konsertkvällar!

Var med och stötta Läkare utan gränser med 5 kronor när du köper din biljett! För varje 5 krona som doneras matchar Sofiero Gård och the Tivoli med 1 krona= Många bäckar små...

Sveriges okrönte soulkung Eric Gadd, var hos oss den 13 juli!

Den 14 juli hade vi Thomas Stenström på besök:)

Weeping Willows gästade oss den 16 juli!


EMIL JENSENs föreställning - Än susar skogen, hade vi i logen den 2 augusti! Premiär för föreställning inne i logen, det blev hur bra som helst!Efter succén i Så mycket bättre - Melissa Horn på sommarturné i Sverige och Norge - Sofiero Gård, Helsingborg

I höstas kunde vi se Melissa Horn i ”Så Mycket Bättre”. Hennes personliga tolkning av Cherries ”Lämna honom” berörde Sverige på djupet, blev en radiofavorit och har sedan den släpptes legat stadigt på Spotifys topp-50-lista.

Den 11 augusti kommer hon till oss på Sofiero Gård!

Melissa Horn är en av Sveriges största och mest uppskattade artister. Hon har med sina målande texter om olycklig kärlek berört en stor publik med sin musik under drygt ett decennium. Debutalbumet ”Långa nätter” (2008) och hennes nästkommande fem album har alla sålt guld respektive platina, tagit sig in högt upp på topplistorna i både Sverige och Norge, samt har belönats med flertal Grammisnomineringar. År 2019 kom hennes hyllade senaste album "Konstgjord andning" som följdes av en konserthusturné med över 50 stopp runtom i Sverige och Norge. I sommar blir det en stor och efterlängtad turné, 26 magiska kvällar väntar i Sverige och Norge.

Åldersgräns: 13 år

Entrén öppnar 11 aug 18:00
Startar 11 aug 19:00

Biljetter: https://www.tickster.com/sv/events/5f3w7wg7cjllcln/2022-08-11/melissa-horn

Albin Lee Meldau kom och sjöng fantastiskt fint hos oss den12 augusti!

Sedan han tog det svenska folket med storm i tv-programmet Så mycket bättre har hans popularitet bara ökat. Med närmare 200 miljoner streams, flera utsålda turnéer, stora radioframgångar och otaliga tv-framträdanden är han idag en av våra mest älskade artister. Hans poetiska texter, vackra melodier och unika röst fångar publiken – oavsett språk.   Efter att 2020 släppt den svenskspråkiga skivan ”På svenska” tog Albin Lee Meldau avstamp i den svenska vistraditionen på ep:n ”Epistlar”. Resultatet blev en finstämd höjdpunkt, som kändes tidlöst klassisk redan vid den första genomlyssningen. Nu återvänder han – åtminstone tillfälligt – till engelskan. Singeln ”Forget About Us” är en storslagen mix av klassiskt musikskapande, starka känslor och en personlig text.   2021 genomförde Albin Lee Meldau sommarens största svenska turné med nära 20 000 sålda biljetter på 40 solospelningar. Nu är han redo att möta publiken på nytt!

Åldersgräns: 13 år

Entrén öppnar 12 aug 18:00
Startar 12 aug 19:00

Biljetter: https://secure.tickster.com/sv/be1xd40ucfd8813/selectproductgroup

Smith & Thell avslutade konsertsommaren på Sofiero Gård!

Under 2020 prisades duon med en Grammis i kategorin ”Årets kompositör” och de har gett oss en lång rad hits, bland andra ”Forgive Me Friend”, ”Hotel Walls”, ”Goliath” och ”Year of the Young”.

Mary Jane Smith och Victor Thell träffades i sin hemstad Helsingborg och inspirerade av Björk, Alanis Morisette, Bon Iver och Mumford & Sons har gruppen hittat sitt unika country-influerade popsound.

Välkomna till detta fantastiska sommar-evenemang!

Åldersgräns: 13 år

Entrén öppnar 13 aug 18:00
Startar 13 aug 19:00
Biljetter: https://www.tickster.com/sv/events/xv3y1pnlrzlawgw/2022-08-13/smith-and-thell


ALLMÄN OCH PRAKTISK INFORMATION


Kära konsertbesökare, För att insläppet ska ske så smidigt som möjligt är det bra att förbereda er med att ta fram biljetten innan ni kommer fram till entrén och öppna eventuella väskor då det kommer ske en enkel visitering av säkerhetsskäl. Det är inte tillåtet att ta med sig stolar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier, paraplyer och föremål som kan skada andra, in på konsertområdet.

Vi ansvarar inte för paraplyer/sittpallar eller andra persedlar som är lämnade utanför entrén och de sparas inte efter konsertdagen. Det finns ingen garderob/effektförvaring.

Husdjur lämnas hemma.

Det är inte tillåtet att ta med sig egen mat och dryck men det kommer finnas möjlighet att köpa detta på plats. Mat och dryck betalas enklast med swish eller kort.

Vi värnar om miljön och har därför försökt att plastbanta så mycket det bara går.


Covid - 19

För allas trygghet följer Sofiero Gård den lokala utvecklingen av Covid-19. De åtgärder som föreskrivs av lokala myndigheter, folkhälsomyndighet och regering, samt eventuellt ytterligare försiktighetsåtgärder kommer att vidtas. Uppdatera dig regelbundet på evenemanget och på Sofiero Gårds eller the Tivolis hemsida, då restriktioner och riktlinjer kan komma att ändras.

För eventuella frågor, kontakta info@sofierogard.se eller info@thetivoli.se

Ute eller inomhus?

Konserterna sker utomhus och logen i ladugården är öppen. Tänk på att det inte är tillåtet att ta med sig paraply så förbered er därför med regnkläder. (Mindre evenemang kan ske inomhus i logen, max 300 p). Tänk på att det inte är tillåtet att ta med sig paraply så förbered er därför med regnkläder.

Ev rökning sker utanför området på anvisad plats.

Tillgänglighet

Sofiero Gård är till för alla. Gården med omgivning är med i bevarandeprogrammet för Drottninggatan och Pålsjö 1999, betecknad med Q och klassad som särskilt värdefull bebyggelse. Markförhållandena består av grusväg med potthål(emellanåt), gruslagd gårdsplan, gräsmattor och äng. RWC finns.
Sker evenemanget inomhus i logen, finns ramper för att komma in i lokalen. Parkering för rörelsehindrad finns.
För att en plats till dig ska förberedas på bästa sätt vid konserter och evenemang vill vi att du hör av dig till info@thetivoli.se eller info@sofierogard.se Maila till samma adresser om du har frågor eller vill ha mer information gällande tillgänglighet innan ditt besök hos oss.


Åldersgräns vid konserter

Vi har en åldersgräns på 13 år i målsmans sällskap.

På grund av ljudvolymen följer vi Folkhälsomyndighetens författningssamling 2014:13 och 15, utan att för den sakens skull inkräkta på artistens kreativa frihet.

Barn under 13 år får inte vistas på konsertområdet, inte ens i målsmans sällskap. Med tanke på åldersgränsen är barvagnar därför inte heller tillåtna.


Kollektivtrafik/parkering

Lämna gärna bilen hemma! Ta benen, cykeln eller bussen.

Busslinje 8 från centrum mot Domsten, gå av vid hållplats Tinkarp Övre eller Sofiero entré.

Säkert biljettköp:

För att säkra biljettköp - Köp alltid din biljett genom arrangörens hemsida eller genom arrangörens biljettleverantör.


Varmt välkomna till Sofiero Gård!Sommaren 2021

Efter en lång tids tystnad var det fantastiskt att äntligen få presentera konserter här på Sofiero Gård igen.
Med en sittande publik om 600 personer, enligt alla de gällande restriktioner som fanns vid konsertdatumen 2021,
blev det magiska musikkvällar!
2019 startade vi igång ett samarbete med https://www.thetivoli.se/ i Helsingborg. Tillsammans anordnade vi två konserter.
Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco den 4 juli och Carola den 19 juli. Fler var i görningen till säsongen 2020 men allt fick stängas ner pga pandemin.

Gå gärna in på länken och få en känsla av hur Carolakonserten var!

https://www.youtube.com/watch?v=ftVvknCAZ8Q


Sommaren 2017 var vi stolta värdar för SVT:s Antikrundan som spelade in två program på Sofiero Gård.

https://www.facebook.com/antikrundanSVT