KONSERTER/EVENEMANG

Sofiero Gårds sommarkonserter!         

Att ha något att se fram emot kan behövas och det har vi ordnat!

Vi är otroligt glada att kunna presentera sommarens konserter på Sofiero Gård, en rejäl blandning som vi hoppas att ni ska uppskatta.
Kom hit och få på landet känsla och upplev speciella konsertkvällar med oss under eken på Sofiero Gård. Det kommer att
finnas god mat och dryck på plats. Ta cykeln, bussen eller promenera hit längs havet eller genom skogen, så ses vi!

Vi gör en insats även i år och hoppas skramla ihop pengar tillsammans med er till Läkare utan gränser.

Det blir magi!

Kärlek och fred

Sofiero Gård och the Tivoli

hus_vektor3png

6Rwl42EjREuBLFqP7Yqz6g_thumb_84a3jpg


LOGOTY2jpeg


Miriam Bryant kommer till oss på Sofiero Gård!

Det stod klart redan från början att Miriam Bryant var en alldeles särskild slags talang. Den kraftfulla rösten, karisman och den oemotståndliga charmen gjorde att publiken snabbt tog henne till sina hjärtan, men det var ändå som att det saknades en liten pusselbit – en sista byggsten. Och det var under sin unisont hyllade medverkan i ’Så Mycket Bättre’ som den lades på plats. Den svenska publiken fick möta Göteborgs egen Bryant i hela sin filterlösa självklarhet och sedan dess har inget varit sig likt. Låtar som ’Black Car’ (2016) och ’Rocket feat. NEIKED’ (2017) samt det hyllade albumet ’Bye Bye Blue’ (2017) följde. På EP:n ’Mi Amor’ (2019) valde Bryant att sjunga på svenska och nu var musiken äntligen lika orädd som Bryant själv. Det var svårt att förstå det då, men vi skulle komma att släppas ännu närmare.

Miriam Bryant, Sofiero Gård, Helsingborg

Datum: 12/7

Insläpp: kl 18, på scen kl 20

Biljetter: https://secure.tickster.com/sv/6153kw7zaaxw6vc/selectproductgroup

Viktor Norén åker på soloturné i sommar!

Vi känner honom från banden Sugarplum Fairy och State of Sound, från huvudroller i musikalerna American Idiot och den just pågående och hyllade publiksuccén Hair. Och inte minst från tv-program som TV4:as nu avslutade Talang, där han agerade jurymedlem, och i Så Mycket Bättre ihop med brodern Gustaf. Tillsammans med Gustaf har han det senaste året turnerat för slutsålda hus, senast för 6500 dalmasar i Tegera Arena i Leksand och i vår får de ett eget tv-program i TV4 där de åker på en upptäcktsresa genom Sverige för att hitta musik som aldrig nåt strålkastarljuset. Ett gediget CV och en enorm aktualitet till trots, vi har aldrig sett Viktor turnera solo under eget namn. I sommar är det dags då Viktor Norén åker på turné tillsammans med ett ytterst kompetent band, bland annat bestående av delar från ensemblen i musikalen Hair. Sommaren tar dem runt stora delar av Sverige och avslutas på Mosebacketerassen i Stockholm. Biljetterna släpps på måndag 3 april kl 10.00.

– Eftersom Gustaf kommer återhämta sig i sommar från sitt slitsamma jobb som lärare kommer jag ge mig ut på ett äventyr. Känns läskigt, naket, nervkittlande. Och alldeles underbart, säger Viktor Norén.

Jag kommer spela mitt hjärtas sånger. Mina & Gustafs låtar, Så Mycket Bättre-tolkningar, mina favoriter från min karriär, från Hair, från American Idiot, från alla mina band & hylla mina barndomshjältar. Och önskelåtar. Och jag tar med mig ett otroligt band. Vi kommer spela & dansa tills vi stupar. Förväntansfulla, fyllda till bredden med lust, kärlek & musik.


Viktor Norén, Sofiero Gård, Helsingborg
Datum: 13/7

Insläpp: Kl 18, på scen kl 20
Biljetter:  https://www.tickster.com/sv/events/fe9m62fg8rgr06v/2023-07-13/viktor-noren

Wilmer X


”Vad spelar det för roll att man gjorde det igår när man kan göra det lika bra en gång till?” -Nisse Hellberg

Wilmer X har firat 45 år som band och hunnit göra sin 1000:e spelning. Imponerade siffror! Hösten 2022 var det äntligen dags för ny Wilmer X-musik, det var trots allt hela 17 år sedan sist. I september kom albumet och sedan en till stora delar utsåld turné. Det är på scenen som Wilmer X fortfarande är en av landets absolut bästa akter!

En ren, oförfalskad kärlek till musik. Till svängig rhythm & blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger. Det är det fundament på vilket Wilmer X fyrtiofem år långa karriär vilar.

Det har nu gått 17 år sedan senaste plattan ”13 våningar upp” släpptes. Wilmer har dock inte helt legat i träda sedan dess. 2010 samlades trupperna för en spelning vid invigningen av Citytunneln i Malmö, i kyla och snöstorm. Det följdes av en sommarturné 2011. 2018–2019 återförenades gruppen igen för en längre turné, bland annat med en spelning på Sweden Rock inför ett hav av människor och spelningarna på klassiska KB i Malmö sålde ut på några få minuter.

Kanske var det där tanken föddes att bli ett faktiskt, aktivt band igen. Ett som inte bara kom tillbaka då och då för korta gästspel i samtiden utan skapade ny musik igen. Publiken fanns ju onekligen där. Kanske rent av en större publik än någonsin.

– Efter 40-årsjubileumet och två lyckade sommarturnéer kändes det självklart att fortsätta så fort läge dök upp. Men alla inblandade tyckte att då krävdes också nyinspelad musik. En singel eller kanske EP? Det tog inte lång tid innan projektet växte till ett helt album. Min enda tveksamhet var om jag efter så många år skulle kunna göra tillräckligt många låtar som passade Wilmer X. Det visade sig lyckligtvis inte vara några problem alls. När väl Wilmer-jackan kom igen kändes den både trygg och bekväm, berättar Nisse Hellberg.

Wilmer X har alltid varit ett band som tagit sin älskade rock och skruvat den, gett den ett extra lager av underfundig finess i såväl text som musik. Bandet har också genom åren visat upp en rejäl bredd för några som anser sig vara så dogmatisk lagda. Från taggtrådsvass punk med gasen i botten till välsnickrade svensktopphits. Från omedelbar pop till bråkig bluesrock. Från den amerikanska södern till svenska folkparker.

Allt det där finns representerat på Wilmer X nya album ”Mer för dina pengar”. Det släpps 23 september och är producerat av Chips Kiesbye. Redan 5 augusti släpps första singeln ”Nu eller nästa liv”. Givetvis följs släppet av en turné med premiär på klassisk Wilmer-mark, KB i Malmö 30 september.

– Sällan eller aldrig har jag sett bandet så entusiastiskt och laddat som under inspelningarna till den här plattan. Jag känner ett hundraprocentigt engagemang och en kärlek för bandet och musiken vi står för, slår Nisse Hellberg fast.

____________

Wilmer X tog sina första stapplande steg under namnet Wilmer Pitt i det sena sjuttiotalet. Ett namn vars ändelse snart byttes mot det något mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendariska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum. Därefter var stenen i rullning, och på rullande stenar växer som bekant ingen mossa.

Ren och oförfalskad kärlek till musiken har varit fundamentet för den grundmurade relationen mellan Wilmer och fansen. De som varit med sedan starten, de som hakade på lite senare och de som just upplevt det drastiskt höjda blodtryck som följer att höra ”Kör dej död” för första gången.


Wilmer X, Sofiero Gård, Helsingborg

Datum: 14/7

Insläpp: kl 18, på scen kl 20

Biljetter: https://www.tickster.com/sv/events/rdrjd65npzgmde2/2023-07-14/wilmer-x

Sofia Karlsson åker på jubileumsturné - firar 18 år av ikoniska visalbumet ”Svarta ballader”!


I sommar åker Sofia Karlsson på en sommarturné och nu presenteras 14 stopp på några av landets mest älskade vis-och folkfester, innefattat bland annat Musik i Äppelriket i Kivik den 20 maj, Festspelen i Piteå den 12 juni och Dan Andersson-Veckan, i Grängesberg den 4 augusti. Turnén tog avstamp redan i söndags den 16 maj vid slutsålda, dubbla konserterna på Scalateatern i Stockholm, och avslutas sedan på Getteröns Visfestival i Varberg den 19 augusti. Medmusiker på turnén är Gustaf Ljunggren och Lisa Rydberg.

Albumet “Svarta ballader” var tänkt att firas med ett stort jubileum 2020, men som så mycket annat flyttades det fram. Så albumet firas nu i efterskott som 18årig 15åring. “Svarta ballader” blev startskottet på en lysande karriär i Sverige och Europa. Albumet belönades med en Grammis i både Sverige och Danmark, samt pris vid Manifestgalan. Skivan har sålt i över 160 000 exemplar i Sverige och anses vara det mest framgångsrika visalbumet i modern historia.

Sofia säger:
– ”Jag har aldrig gjort en uppföljare till albumet “Svarta ballader”. Den skivan är min enda och stora kärleksförklaring till Dan Anderssons dikter och verk. Han är min käraste poet och också en del av mitt liv, min tradition och min familj i generationer bakåt. Han är de utsattas poet, skogarnas poet och de karga markernas diktare. Det blir ett kärt återseende att göra albumet på scen igen.”

Sofia Karlsson är en av landets mest älskade musiker. Med en katalog fylld till bredden av egenskrivet material såväl som tolkningar, har hennes sång och musik landat mjukt i många tusentals lyssnares hjärtan runtom i landet. Hon har genom åren vunnit totalt fyra Grammispriser i Sverige och en i Danmark. Därtill har hon belönats med utmärkelser som Stockholm stads tonsättar-hederspris, Prins Eugens Kulturpris och även tilldelats Dan Anderssons-stipendiet. Sofia Karlsson har genom åren samarbetat med artister såsom Rebecca Törnqvist, Svante Thuresson, Rikard Wolff och Martin Hederos.

Konserten sker inne i logen på Sofiero Gård.

Sofia Karlsson, Sofiero Gård, Helsingborg

Datum: 16/7

Insläpp: Kl 18 på scen inne i logen: kl 20

Biljetter: https://secure.tickster.com/sv/ep3dcawclvakj2m/selectproductgroup


Johnossi


Ett av Sveriges bästa liveband och tillika Så Mycket Bättre-aktuella Johnossi meddelar nu att turnépremiären på anrika Cirkus i Stockholm 22 februari 2023 är helt slutsåld. För att möta det stora publiktrycket annonseras idag en extrakväll på Cirkus den 28 mars.

Även spelningarna i Uppsala, Kristianstad och den ena kvällen i Göteborg är helt utsålda. Samtidigt växer turnén, förutom ett extradatum i huvudstaden så avslöjas det idag att Johnossi kommer till Kalmar den 23 mars.

Biljetter till extradatum i Stockholm och Kalmar släpps torsdagen den 15 december 10:00.

Hyllade Grammis- och P3 Guld vinnande rockduon släppte tidigare i år sitt sjunde album ”Mad Gone Wild” och spelade på både svenska festivaler, Kalas-turnén samt en lång Europaturné i somras. Detta är dock den första svenska klubbturnén sedan senaste albumet släpptes. Som förband tar de med sig nya artisten Boy Destroy.

Sångaren John Engelbert har under hösten gjort succé i TV4s Så Mycket Bättre och där han tagit både de andra medverkande artisterna och TV-publiken med storm. Johnossis första tolkning ”Anxious Angel” (original av Maja Francis) gick direkt in på Spotify Topp 50 listans 3:e plats och hyllades av recensenterna. Lika uppmärksammad blev Johnossis arenarockversion av Måns Zelmerlöws gamla Eurovision-vinnarlåt ”Heroes”.

Parallellt med Johnossis tolkningar har Darin fått en hit med sin Så Mycket Bättre-tolkning av Johnossis stora singel ”What´s The Point” som är en av de mest spelade låtarna på svensk radio just nu. Likaså har stjärnskottet Daniela Rathana framgångar med sin svenska tolkning ”Återvändsgränd” av Johnossis orginalsingel ”Dead End”.

Johnossi gjorde sin första turné som förband till Soundtrack of Our Lives redan 2004 och har sen dess tagit sin enorma scenenergi och högoktaniga liveshow världen runt.

Nu ser de fram emot att få möta sin stora svenska publik igen:

– ”Vi trivs som allra bäst på scen och att ge allt vi har för vår publik. Längtar efter att återigen vända upp och ner på dygnet i ett par månader… Som förband tar vi denna gång med oss vår polare Boy Destroy.”

Om Boy Destroy

Göteborgaren Boy Destroy debuterade våren 2021 med sin internationellt hyllade ”Warpaint EP”. Han är en modern artist som flyter ganska fritt mellan genrer som alt-rock, punk pop och en del hiphop. Släppte alldeles nyligen sin nya singel ”Left Handed”.

Johnossi, Sofiero Gård, Helsingborg

Datum: 20/7

Insläpp: Kl 18 på scen kl 20

Biljetter: https://secure.tickster.com/sv/7wdu1xpnen79mlu/selectproductgroup

bob hund har med rätta kallats Sveriges bästa liveband i 25 år

Få band har visat en sådan förmåga att slå an en sträng i nya generationer lyssnare. Med kloka texter och överjordisk musik sätter de fingret på tillståndet i verkligheten. bob hund är ett band som inte bara vågar utsätta sig för osäkra situationer utan rentav tycks betrakta den laddning som då uppstår som ett värde i sig. Kanske själva poängen. En hållning som också gör bandet till något av det mest explosiva och oförutsägbara man kan se på en scen. Thomas Öberg, Johnny Essing, Conny Nimmersjö, Mats Hellquist, Jonas Jonasson och Christian Gabel. Sex individer som inte passar in men som passar ihop. Tillsammans skapar de en egen värld där verkligheten speglas i all sin vackra skevhet. Våren 2023 är bandet ute på en omfattande turné på teatrar och konserthus med föreställningen ”Den overkliga sanningen om bob hund”. Turnén inleddes med fyra utsålda kvällar på Södra Teatern i Stockholm. Bandet är också aktuella med albumet ”DRÖMMEN ÄR EN RÅVARA, VERKLIGHETEN ÄR EN RAFFINERAD PRODUKT” som släpps inför sommarturnén.

bob hund, Sofiero Gård, Helsingborg

Datum: 21/7

Insläpp: Kl 18 på scen kl 20

Biljetter: https://secure.tickster.com/sv/av9htht9u4r3pu2/selectproductgroup


Dina Ögon

En stark nostalgisk vibb, en sommar för längesedan

"En stark nostalgisk vibb, en sommar för längesedan. Värmen och svettiga studiosessions som hämtade från Kaliforniens 70-tal. Den solblekta känslan och den Fleetwood Mac-minnande idén att skapa smooth musik som ändå känns. Allt det där finns i Dina Ögon"
Detta är några av orden som det självbetitlade debutalbumet beskrevs med när Gaffa listade 2021 års bästa svenska album.

Bandet är gamlingar i gemet.
Inget konstigt.
Vi gör vår grej.
Limmar ihop det.
Nån tycker att det är viktigt med snygga skor, en annan tänker på bensin och läder.
Alltså inte svart nitat läder och avgaser, utan mjukt ljust läder med blommig träig doft, och bensin i snygg flaska.
Utan doft.

Vi lägger in en bit av sig själv i gott sällskap.
Reflektioner och tankar.
Strävan och nyfikenhet.

Texterna och musiken är till alla människor i alla tider.
Till dina ögon, till oss alla, vi som är ett med varandra.
Till de som aldrig tar ansvar och till de som gör det för mycket.

Dina Ögon, Sofiero Gård, Helsingborg
Datum: 22/7
Insläpp kl 18 på scen kl 20
Biljetter: https://www.tickster.com/sv/events/4avnkzmr1u0urvg/2023-07-22/dina-ogon

Plura & Carla

Plura Jonsson är en legendar i Sverige, inte minst genom sina 40 år som frontfigur i rockbandet Eldkvarn. Med ikoniska låtar som “Fulla för kärlekens skull”, “Pojkar pojkar pojkar” och “Kärlekens tunga” har rockpoeten från Norrköping en given plats i den svenska musikhistorien.
Carla Jonsson är yngre bror till Plura och medgrundare till Eldkvarn, där han spelar gitarr och regelbundet bidrar med låtar (exempelvis "Kungsholmskopplet" och "Susan") till bandet. Carla har även medverkat i matlagningsprogrammet "Pluras kök" i TV3, där Carla var ständig sidekick till Plura och dessutom spelade gitarr till matlagningen.
Den 10 augusti i sommar kommer Plura & Carla till Sofiero Gård och spelar tillsammans i en avskalad intim setting. Konserten sker inne i logen.

PLura & Carla, Sofiero Gård, Helsingborg
Datum: 10/8
Insläpp kl 18 på scen inne i logen: kl 20
Biljetter: https://secure.tickster.com/sv/1b3zr65gxt4f0ah/selectproductgroup

ALLMÄN OCH PRAKTISK INFORMATION

Kära konsertbesökare, för att insläppet ska ske så smidigt som möjligt är det bra att förbereda er med att ta fram biljetten innan ni kommer fram till entrén och öppna eventuella väskor då det kommer ske en enkel visitering av säkerhetsskäl.

Det är inte tillåtet att ta med sig stolar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier, paraplyer och föremål som kan skada andra, in på konsertområdet.

Vi ansvarar inte för paraplyer/sittpallar eller andra persedlar som är lämnade utanför entrén och de sparas inte efter konsertdagen. Det finns ingen garderob/effektförvaring.

Husdjur lämnas hemma.

Det finns mat och dryck på plats! Det är inte tillåtet att ta med sig egen mat och dryck. Mat och dryck betalas enklast med swish eller kort.

Vi värnar om miljön och har därför försökt att plastbanta så mycket det bara går.


Ute eller inomhus?

Konserterna sker utomhus och logen i ladugården är öppen. Tänk på att det inte är tillåtet att ta med sig paraply så förbered er med kläder efter väder. Mindre evenemang kan även ske inomhus i logen.

Ev rökning sker utanför området på anvisad plats.


Tillgänglighet

Sofiero Gård är till för alla. Gården med omgivning är med i bevarandeprogrammet för Drottninggatan och Pålsjö 1999, betecknad med Q och klassad som särskilt värdefull bebyggelse. Markförhållandena består av grusväg med potthål(emellanåt), gruslagd gårdsplan, gräsmattor och äng. RWC finns.
Sker evenemanget inomhus i logen, finns ramper för att komma in i lokalen. Parkering för rörelsehindrad finns.
För att en plats till dig ska förberedas på bästa sätt vid konserter och evenemang vill vi att du hör av dig till info@thetivoli.se eller info@sofierogard.se Maila till samma adresser om du har frågor eller vill ha mer information gällande tillgänglighet innan ditt besök hos oss.


Åldersgräns vid konserter

Vi har en åldersgräns på 13 år i målsmans sällskap.

På grund av ljudvolymen följer vi Folkhälsomyndighetens författningssamling 2014:13 och 15, utan att för den sakens skull inkräkta på artistens kreativa frihet.

Barn under 13 år får inte vistas på konsertområdet, inte ens i målsmans sällskap. Med tanke på åldersgränsen är barnvagnar därför inte heller tillåtna.


Kollektivtrafik/parkering

Lämna gärna bilen hemma! Ta benen, cykeln eller bussen.

Busslinje 8 från centrum mot Domsten, gå av vid hållplats Tinkarp Övre eller Sofiero entré.

Säkert biljettköp:

För att säkra biljettköp - Köp alltid din biljett genom arrangörens hemsida eller genom arrangörens biljettleverantör:

Sofiero Gård, the Tivoli eller Tickster.


Varmt välkomna till Sofiero Gård!

info@sofierogard.se

tel: 0734-018701


hus_vektor3pngTack för ni kom sommaren 2022, det blev magiska konsertkvällar!

Sommaren 2021

Efter en lång tids tystnad var det fantastiskt att äntligen få presentera konserter här på Sofiero Gård igen.
Med en sittande publik om 600 personer, enligt alla de gällande pandemirestriktioner som fanns vid konsertdatumen 2021,
blev det magiska musikkvällar! Vi hade tom inspektion av Länsstyrelsen och blev godkända med stjärna:)
2019 startade vi igång ett samarbete med https://www.thetivoli.se/ i Helsingborg. Tillsammans anordnade vi två konserter.
Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco den 4 juli och Carola den 19 juli. Fler var i görningen till säsongen 2020 men allt fick stängas ner pga pandemin.

Gå gärna in på länken och få en känsla av hur Carolakonserten var!

https://www.youtube.com/watch?v=ftVvknCAZ8Q


Sommaren 2017 var vi stolta värdar för SVT:s Antikrundan som spelade in två program på Sofiero Gård.

https://www.facebook.com/antikrundanSVT