KONSERTER/EVENEMANG

Sommarens tre första konserter är klara!

         

Att ha något att se fram emot kan behövas och det har vi ordnat!

Vi är otroligt glada att kunna presentera sommarens första tre konserter, en rejäl blandning som vi hoppas att ni ska uppskatta.
Kom hit och få på landet känsla och upplev speciella konsertkvällar med oss under eken på Sofiero Gård. Det kommer att
finnas god mat och dryck på plats. Ta cykeln, bussen eller promenera hit längs havet eller genom skogen, så ses vi!
Att få njuta av bandet Dina Ögon och så Wilmer X och Johnossi ös i juli, vem kan motstå det?
Vi gör en insats även i år och hoppas skramla ihop pengar tillsammans med er till Läkare utan gränser.

Det blir magi!

Kärlek och fred

Sofiero Gård och the TivoliLOGOTY2jpeg

Dina ÖgonEn stark nostalgisk vibb, en sommar för längesedan

"En stark nostalgisk vibb, en sommar för längesedan. Värmen och svettiga studiosessions som hämtade från Kaliforniens 70-tal. Den solblekta känslan och den Fleetwood Mac-minnande idén att skapa smooth musik som ändå känns. Allt det där finns i Dina Ögon"
Detta är några av orden som det självbetitlade debutalbumet beskrevs med när Gaffa listade 2021 års bästa svenska album.

Bandet är gamlingar i gemet.
Inget konstigt.
Vi gör vår grej.
Limmar ihop det.
Nån tycker att det är viktigt med snygga skor, en annan tänker på bensin och läder.
Alltså inte svart nitat läder och avgaser, utan mjukt ljust läder med blommig träig doft, och bensin i snygg flaska.
Utan doft.

Vi lägger in en bit av sig själv i gott sällskap.
Reflektioner och tankar.
Strävan och nyfikenhet.

Texterna och musiken är till alla människor i alla tider.
Till dina ögon, till oss alla, vi som är ett med varandra.
Till de som aldrig tar ansvar och till de som gör det för mycket.

Dina Ögon, Sofiero Gård, Helsingborg

Datum: 22/7

Insläpp kl 18 på scen kl 20
Biljetter: https://www.tickster.com/sv/events/4avnkzmr1u0urvg/2023-07-22/dina-ogon

Wilmer X


”Vad spelar det för roll att man gjorde det igår när man kan göra det lika bra en gång till?” -Nisse Hellberg

Wilmer X har firat 45 år som band och hunnit göra sin 1000:e spelning. Imponerade siffror! Hösten 2022 var det äntligen dags för ny Wilmer X-musik, det var trots allt hela 17 år sedan sist. I september kom albumet och sedan en till stora delar utsåld turné. Det är på scenen som Wilmer X fortfarande är en av landets absolut bästa akter!

En ren, oförfalskad kärlek till musik. Till svängig rhythm & blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger. Det är det fundament på vilket Wilmer X fyrtiofem år långa karriär vilar.

Det har nu gått 17 år sedan senaste plattan ”13 våningar upp” släpptes. Wilmer har dock inte helt legat i träda sedan dess. 2010 samlades trupperna för en spelning vid invigningen av Citytunneln i Malmö, i kyla och snöstorm. Det följdes av en sommarturné 2011. 2018–2019 återförenades gruppen igen för en längre turné, bland annat med en spelning på Sweden Rock inför ett hav av människor och spelningarna på klassiska KB i Malmö sålde ut på några få minuter.

Kanske var det där tanken föddes att bli ett faktiskt, aktivt band igen. Ett som inte bara kom tillbaka då och då för korta gästspel i samtiden utan skapade ny musik igen. Publiken fanns ju onekligen där. Kanske rent av en större publik än någonsin.

– Efter 40-årsjubileumet och två lyckade sommarturnéer kändes det självklart att fortsätta så fort läge dök upp. Men alla inblandade tyckte att då krävdes också nyinspelad musik. En singel eller kanske EP? Det tog inte lång tid innan projektet växte till ett helt album. Min enda tveksamhet var om jag efter så många år skulle kunna göra tillräckligt många låtar som passade Wilmer X. Det visade sig lyckligtvis inte vara några problem alls. När väl Wilmer-jackan kom igen kändes den både trygg och bekväm, berättar Nisse Hellberg.

Wilmer X har alltid varit ett band som tagit sin älskade rock och skruvat den, gett den ett extra lager av underfundig finess i såväl text som musik. Bandet har också genom åren visat upp en rejäl bredd för några som anser sig vara så dogmatisk lagda. Från taggtrådsvass punk med gasen i botten till välsnickrade svensktopphits. Från omedelbar pop till bråkig bluesrock. Från den amerikanska södern till svenska folkparker.

Allt det där finns representerat på Wilmer X nya album ”Mer för dina pengar”. Det släpps 23 september och är producerat av Chips Kiesbye. Redan 5 augusti släpps första singeln ”Nu eller nästa liv”. Givetvis följs släppet av en turné med premiär på klassisk Wilmer-mark, KB i Malmö 30 september.

– Sällan eller aldrig har jag sett bandet så entusiastiskt och laddat som under inspelningarna till den här plattan. Jag känner ett hundraprocentigt engagemang och en kärlek för bandet och musiken vi står för, slår Nisse Hellberg fast.

____________

Wilmer X tog sina första stapplande steg under namnet Wilmer Pitt i det sena sjuttiotalet. Ett namn vars ändelse snart byttes mot det något mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendariska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum. Därefter var stenen i rullning, och på rullande stenar växer som bekant ingen mossa.

Ren och oförfalskad kärlek till musiken har varit fundamentet för den grundmurade relationen mellan Wilmer och fansen. De som varit med sedan starten, de som hakade på lite senare och de som just upplevt det drastiskt höjda blodtryck som följer att höra ”Kör dej död” för första gången.


Wilmer X, Sofiero Gård, Helsingborg

Datum: 14/7

Insläpp: kl 18, på scen kl 20

Biljetter: https://www.tickster.com/sv/events/rdrjd65npzgmde2/2023-07-14/wilmer-x

Johnossi


Ett av Sveriges bästa liveband och tillika Så Mycket Bättre-aktuella Johnossi meddelar nu att turnépremiären på anrika Cirkus i Stockholm 22 februari 2023 är helt slutsåld. För att möta det stora publiktrycket annonseras idag en extrakväll på Cirkus den 28 mars.

Även spelningarna i Uppsala, Kristianstad och den ena kvällen i Göteborg är helt utsålda. Samtidigt växer turnén, förutom ett extradatum i huvudstaden så avslöjas det idag att Johnossi kommer till Kalmar den 23 mars.

Biljetter till extradatum i Stockholm och Kalmar släpps torsdagen den 15 december 10:00.

Hyllade Grammis- och P3 Guld vinnande rockduon släppte tidigare i år sitt sjunde album ”Mad Gone Wild” och spelade på både svenska festivaler, Kalas-turnén samt en lång Europaturné i somras. Detta är dock den första svenska klubbturnén sedan senaste albumet släpptes. Som förband tar de med sig nya artisten Boy Destroy.

Sångaren John Engelbert har under hösten gjort succé i TV4s Så Mycket Bättre och där han tagit både de andra medverkande artisterna och TV-publiken med storm. Johnossis första tolkning ”Anxious Angel” (original av Maja Francis) gick direkt in på Spotify Topp 50 listans 3:e plats och hyllades av recensenterna. Lika uppmärksammad blev Johnossis arenarockversion av Måns Zelmerlöws gamla Eurovision-vinnarlåt ”Heroes”.

Parallellt med Johnossis tolkningar har Darin fått en hit med sin Så Mycket Bättre-tolkning av Johnossis stora singel ”What´s The Point” som är en av de mest spelade låtarna på svensk radio just nu. Likaså har stjärnskottet Daniela Rathana framgångar med sin svenska tolkning ”Återvändsgränd” av Johnossis orginalsingel ”Dead End”.

Johnossi gjorde sin första turné som förband till Soundtrack of Our Lives redan 2004 och har sen dess tagit sin enorma scenenergi och högoktaniga liveshow världen runt.

Nu ser de fram emot att få möta sin stora svenska publik igen:

– ”Vi trivs som allra bäst på scen och att ge allt vi har för vår publik. Längtar efter att återigen vända upp och ner på dygnet i ett par månader… Som förband tar vi denna gång med oss vår polare Boy Destroy.”

Om Boy Destroy

Göteborgaren Boy Destroy debuterade våren 2021 med sin internationellt hyllade ”Warpaint EP”. Han är en modern artist som flyter ganska fritt mellan genrer som alt-rock, punk pop och en del hiphop. Släppte alldeles nyligen sin nya singel ”Left Handed”.

Joihnossi, Sofiero Gård, Helsingborg

Datum: 20/7

Insläpp: Kl 18 på scen kl 20

Biljetter: https://secure.tickster.com/sv/7wdu1xpnen79mlu/selectproductgroupALLMÄN OCH PRAKTISK INFORMATION


Kära konsertbesökare, för att insläppet ska ske så smidigt som möjligt är det bra att förbereda er med att ta fram biljetten innan ni kommer fram till entrén och öppna eventuella väskor då det kommer ske en enkel visitering av säkerhetsskäl.

Det är inte tillåtet att ta med sig stolar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier, paraplyer och föremål som kan skada andra, in på konsertområdet.

Vi ansvarar inte för paraplyer/sittpallar eller andra persedlar som är lämnade utanför entrén och de sparas inte efter konsertdagen. Det finns ingen garderob/effektförvaring.

Husdjur lämnas hemma.

Det finns mat och dryck på plats! Det är inte tillåtet att ta med sig egen mat och dryck. Mat och dryck betalas enklast med swish eller kort.

Vi värnar om miljön och har därför försökt att plastbanta så mycket det bara går.


Ute eller inomhus?

Konserterna sker utomhus och logen i ladugården är öppen. Tänk på att det inte är tillåtet att ta med sig paraply så förbered er med kläder efter väder. (Mindre evenemang kan ske inomhus i logen).

Ev rökning sker utanför området på anvisad plats.

Tillgänglighet

Sofiero Gård är till för alla. Gården med omgivning är med i bevarandeprogrammet för Drottninggatan och Pålsjö 1999, betecknad med Q och klassad som särskilt värdefull bebyggelse. Markförhållandena består av grusväg med potthål(emellanåt), gruslagd gårdsplan, gräsmattor och äng. RWC finns.
Sker evenemanget inomhus i logen, finns ramper för att komma in i lokalen. Parkering för rörelsehindrad finns.
För att en plats till dig ska förberedas på bästa sätt vid konserter och evenemang vill vi att du hör av dig till info@thetivoli.se eller info@sofierogard.se Maila till samma adresser om du har frågor eller vill ha mer information gällande tillgänglighet innan ditt besök hos oss.


Åldersgräns vid konserter

Vi har en åldersgräns på 13 år i målsmans sällskap.

På grund av ljudvolymen följer vi Folkhälsomyndighetens författningssamling 2014:13 och 15, utan att för den sakens skull inkräkta på artistens kreativa frihet.

Barn under 13 år får inte vistas på konsertområdet, inte ens i målsmans sällskap. Med tanke på åldersgränsen är barnvagnar därför inte heller tillåtna.


Kollektivtrafik/parkering

Lämna gärna bilen hemma! Ta benen, cykeln eller bussen.

Busslinje 8 från centrum mot Domsten, gå av vid hållplats Tinkarp Övre eller Sofiero entré.

Säkert biljettköp:

För att säkra biljettköp - Köp alltid din biljett genom arrangörens hemsida eller genom arrangörens biljettleverantör:

Sofiero Gård, the Tivoli eller Tickster.


Varmt välkomna till Sofiero Gård!

info@sofierogard.se

tel: 0734-018701


Tack för ni kom sommaren 2022, det blev magiska konsertkvällar!

Sommaren 2021

Efter en lång tids tystnad var det fantastiskt att äntligen få presentera konserter här på Sofiero Gård igen.
Med en sittande publik om 600 personer, enligt alla de gällande pandemirestriktioner som fanns vid konsertdatumen 2021,
blev det magiska musikkvällar! Vi hade tom inspektion av Länsstyrelsen och blev godkända med stjärna:)
2019 startade vi igång ett samarbete med https://www.thetivoli.se/ i Helsingborg. Tillsammans anordnade vi två konserter.
Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco den 4 juli och Carola den 19 juli. Fler var i görningen till säsongen 2020 men allt fick stängas ner pga pandemin.

Gå gärna in på länken och få en känsla av hur Carolakonserten var!

https://www.youtube.com/watch?v=ftVvknCAZ8Q


Sommaren 2017 var vi stolta värdar för SVT:s Antikrundan som spelade in två program på Sofiero Gård.

https://www.facebook.com/antikrundanSVT