KONSERTER/EVENEMANG

Klara artister som kommer till oss i sommar!

Söker du allmän information om konserterna? Scrolla ner, under artisterna:)

Biljetter köpes via: https://www.tickster.com/sv/events/at/lp2uudmng3k03nv/sofiero-gard

Hoppas att vi ses under eken!

Var med och stötta Läkare utan gränser med 5 kronor när du köper din biljett! För varje 5 krona som doneras matchar Sofiero Gård och the Tivoli med 1 krona= Många bäckar små...

Sveriges okrönte soulkung!

Eric Gadd debuterade med plattan Hello! 1987 och har sedan dess släppt ytterligare elva studioalbum. Mannen bakom klassiker som Bara himlen ser på, Do You Believe in Me, Why Don’t You, Why Don’t I och Vi kommer aldrig att förlora, har Grammisbelönats tre gånger, sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt.

Han är en uppskattad liveartist som uppträtt live fler än 4 000 gånger. Utöver konstant turnerande var Eric Gadd en av de första artisterna som spelade på Restaurang Strandvägen 1, fem kvällar i veckan under en hel månad.

Under 2017 firade Eric Gadd 30 år som artist och i september 2018 debuterade han med den egna, kritikerrosade showen ”OMG” på Hamburger Börs i Stockholm.

I juli kommer han till Sofiero Gård. Varmt välkomna!

Åldergräns: 13 år
Entrén öppnar 13 juli 18:00
Startar 13 juli 19:00
Biljetter: https://secure.tickster.com/sv/yhdgnk7w6274maa/selectproductgroup

Efter Avicii Arena och Scandinavium – Thomas Stenström beger sig ut på sommarturné

Thomas har under en lång tid försett Sverige med melodier och låtar att förälska sig i. 2021 skrev han mer musik än någonsin och nådde svenska folkets hjärtan med singlarna ”Det är nog aldrig för sent för oss två”, ”Nätterna” och ”Hej Hallå”. I september 2021 släppte han det kritikerrosade albumet ”Spring baby spring” följt av tokhyllade tolkningar i den senaste säsongen av Så Mycket Bättre.  

2022 fortsätter segertåget – i början av året släppte han låten ”Gråter om du vill” tillsammans med artistkollegan Miriam Bryant som bland annat framfördes på årets upplaga av Idrottsgalan. Nu är han aktuell med en tolkning av husguden Bruce Springsteens låt ”Waitin’ On A Sunny Day”. Thomas version heter ”Väntar på en solig dag” och är finstämd rå tolkning av originalversionen. Mer musik väntar från Uddevallasonen under våren. Livemusiken har alltid varit drivkraften och kärnan för Thomas. Förutom att det i år blir extra allt på både Avicii Arena och Scandinavium så beger han sig ut på en efterlängtad sommarturné.

  • ÄNTLIGEN, hälsar Thomas Stenström.
Åldergräns: 13 år
Entrén öppnar 14 juli 18:00
Startar 14 juli 19:00
Biljetter: https://www.tickster.com/sv/events/dt28f6ffntaxr6j/2022-07-14/thomas-stenstrom

Weeping Willows på sommarturné 2022

Nu är det dags för det folkkära bandet att åka ut på sommarturné! Med 8 musiker på scen –bandet, Anders Kappelin (bas), Patrik Kolar (keyboards), Goran Kajfes (trumpet) och Per "Ruskträsk" Johansson (saxofon och flöjt) kommer de bjuda på en storslagen sommarkväll på Sofiero Gård den 16/7. Det borgar för en stor musikalisk palett.

  • Vi är ett band som älskar att turnera runt och besöka olika platser. Vi längtar efter sommaren då vi får göra precis just det, föaarhoppningsvis helt utan restriktioner, hälsar Magnus Carlson.  

Efter mycket tid i studion under pandemiåren är Weeping Willows aktuell med ny musik – ett helt nytt album kommer i höst och nya låtar släpps redan under våren. På Record Store Day den 23 april släpper de även sitt första livealbum från de tre utsålda storslagna konserterna i Globen 2017.

Historien om Weeping Willows började redan 1994 då bandet bildades. Den första officiella singeln med namnet ”Broken Promise Land”, gavs dock ut först sommaren 1997. Några månader senare släpptes debutalbumet med samma namn och numera är det en svensk popklassiker som har släppts i flera olika versioner och utgåvor. Idag är Weeping Willows ett av Sveriges mest rutinerade, etablerade och folkkära popband.

Åldergräns: 13 år
Entrén öppnar 16 juli 18:00
Startar 16 juli 19:00
Biljetter: https://secure.tickster.com/sv/76kvx3rffcpej92/selectproductgroup


EMIL JENSEN - Än susar skogen

Emil Jensen gör hela sin sommarturné per cykel som en manifestation för miljön, freden och klimatet, med trädplantering, närodlade gästartister och en ny föreställning med musik, poesi och komik om livet på jorden. Emil Jensen har senaste åren turnerat med sina föreställningar för fullsatta hus genom hela Sverige, på allt ifrån Dramaten till Way Out West, från Ale Stenar i söder till Kiruna i norr. Nu är det äntligen dags för en ny föreställning och ny turné: ”Än susar skogen”.

I sommar helt och hållet per cykel, som en personlig och konkret manifestation för hållbarhet. Miljöengagemanget har gått som en grön tråd genom Emils liv som både artist och aktivist, nu tar han detta ytterligare ett steg:

– Min nya föreställning handlar om livet på planeten, som en hyllning till den biologiska mångfalden, till alla som inte har någon röst, till alla som ännu inte fötts, för fred på och med jorden. Då kändes det självklart att genomföra turnén i just denna form. Mycket snack och mycket verkstad, säger Emil själv om den revolutionerande turnémetoden. Cykelturnén är ett samarbete med Naturskyddsföreningen, och förhoppningen är att gjuta lite mod, tröst och handlingskraft i en svår tid.

– Min tanke är att det framför allt kan inspirera. ”Kolla, här har vi en klen poet som cyklar hela sin turné, det kanske inte är så svårt att ändra lite på vår livsstil ändå”. Att sprida dåligt samvete funkar sällan som en hållbar drivkraft till förändring, har jag märkt, men att gå från ord till handling på det här sättet ger människor lite ljus och glöd i en mörk tid.

Emil har hyllats för sina Sommarprat och Vinterprat i radio och hans liveframträdanden har beskrivits som just sommarprat på scen, där hans låtskatt varvas med personliga berättelser, lyrik och komik. I sin helt egna blandning av humor och allvar tar han mellansnacket till en ny genre. Genom åren har Emil gjort flera uppmärksammade samarbeten, bland annat i form av duetter med Klara Söderberg, Melissa Horn och Ane Brun, och föreställningar med Nour El Refai och Mikael Wiehe.

Andra inslag under turnén är plantering av vårdträd och ”närodlade gästartister”. Emil förklarar:

– Skulle någon av mina kära kollegor vara i någon ort jag uppträder i, eller om våra turnévägar korsas, blir det säkert en och annan duett under sommaren, där ingen ska behöva flänga långt för att medverka. Och eftersom jag alltid tolkar saker så konkret, kommer också inslag av trädplantering ske längs vägen - jag växte upp med en affisch där det stod ”Även om jorden skulle gå under imorgon skulle jag fortfarande plantera ett träd idag”.

Genom åren har Emil prisats för sin ordkonst och musik, men också för det engagemang som genomsyrar hans texter och artisteri och inte lämnar någon oberörd. Senast fick han Karl Gerhard- priset för sina texter, Evert Taube-priset för sitt låtskrivande och han har fått flera miljöpriser och nominerats till Martin Luther King-priset för civilkurage. Han gör kåserier på söndagar i ”Godmorgon, världen” i Sveriges Radio P1 där han också hörs återkommande i ”Tankar för dagen”. Han har släppt åtta rosade album, fyra böcker och är sedan tidigare europamästare i Poetry Slam.

Åldergräns: 13 år
Entrén öppnar 02 aug 18:00
Startar 02 aug 19:30
Biljetter: https://www.tickster.com/sv/events/g2e902e1rb7rm0x/2022-08-02/emil-jensen-an-susar-skogen

Efter succén i Så mycket bättre - Melissa Horn på sommarturné i Sverige och Norge - Sofiero Gård, Helsingborg

I höstas kunde vi se Melissa Horn i ”Så Mycket Bättre”. Hennes personliga tolkning av Cherries ”Lämna honom” berörde Sverige på djupet, blev en radiofavorit och har sedan den släpptes legat stadigt på Spotifys topp-50-lista.

Den 11 augusti kommer hon till oss på Sofiero Gård!

Melissa Horn är en av Sveriges största och mest uppskattade artister. Hon har med sina målande texter om olycklig kärlek berört en stor publik med sin musik under drygt ett decennium. Debutalbumet ”Långa nätter” (2008) och hennes nästkommande fem album har alla sålt guld respektive platina, tagit sig in högt upp på topplistorna i både Sverige och Norge, samt har belönats med flertal Grammisnomineringar. År 2019 kom hennes hyllade senaste album "Konstgjord andning" som följdes av en konserthusturné med över 50 stopp runtom i Sverige och Norge. I sommar blir det en stor och efterlängtad turné, 26 magiska kvällar väntar i Sverige och Norge.

Åldersgräns: 13 år

Entrén öppnar 11 aug 18:00
Startar 11 aug 19:00

Biljetter: https://www.tickster.com/sv/events/5f3w7wg7cjllcln/2022-08-11/melissa-horn

Albin Lee Meldau den 12 augusti på Sofiero Gård!

Sedan han tog det svenska folket med storm i tv-programmet Så mycket bättre har hans popularitet bara ökat. Med närmare 200 miljoner streams, flera utsålda turnéer, stora radioframgångar och otaliga tv-framträdanden är han idag en av våra mest älskade artister. Hans poetiska texter, vackra melodier och unika röst fångar publiken – oavsett språk.   Efter att 2020 släppt den svenskspråkiga skivan ”På svenska” tog Albin Lee Meldau avstamp i den svenska vistraditionen på ep:n ”Epistlar”. Resultatet blev en finstämd höjdpunkt, som kändes tidlöst klassisk redan vid den första genomlyssningen. Nu återvänder han – åtminstone tillfälligt – till engelskan. Singeln ”Forget About Us” är en storslagen mix av klassiskt musikskapande, starka känslor och en personlig text.   2021 genomförde Albin Lee Meldau sommarens största svenska turné med nära 20 000 sålda biljetter på 40 solospelningar. Nu är han redo att möta publiken på nytt!

Åldersgräns: 13 år

Entrén öppnar 12 aug 18:00
Startar 12 aug 19:00

Biljetter: https://secure.tickster.com/sv/be1xd40ucfd8813/selectproductgroup

Smith & Thell till Sofiero Gård!

Under 2020 prisades duon med en Grammis i kategorin ”Årets kompositör” och de har gett oss en lång rad hits, bland andra ”Forgive Me Friend”, ”Hotel Walls”, ”Goliath” och ”Year of the Young”.

Mary Jane Smith och Victor Thell träffades i sin hemstad Helsingborg och inspirerade av Björk, Alanis Morisette, Bon Iver och Mumford & Sons har gruppen hittat sitt unika country-influerade popsound.

Välkomna till detta fantastiska sommar-evenemang!

Åldersgräns: 13 år

Entrén öppnar 13 aug 18:00
Startar 13 aug 19:00
Biljetter: https://www.tickster.com/sv/events/xv3y1pnlrzlawgw/2022-08-13/smith-and-thell


ALLMÄN OCH PRAKTISK INFORMATION


Kära konsertbesökare, För att insläppet ska ske så smidigt som möjligt är det bra att förbereda er med att ta fram biljetten innan ni kommer fram till entrén och öppna eventuella väskor då det kommer ske en enkel visitering av säkerhetsskäl. Det är inte tillåtet att ta med sig stolar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier, paraplyer och föremål som kan skada andra, in på konsertområdet.

Vi ansvarar inte för paraplyer/sittpallar eller andra persedlar som är lämnade utanför entrén och de sparas inte efter konsertdagen. Det finns ingen garderob/effektförvaring.

Husdjur lämnas hemma.

Det är inte tillåtet att ta med sig egen mat och dryck men det kommer finnas möjlighet att köpa detta på plats. Mat och dryck betalas enklast med swish eller kort.

Vi värnar om miljön och har därför försökt att plastbanta så mycket det bara går.


Covid - 19

För allas trygghet följer Sofiero Gård den lokala utvecklingen av Covid-19. De åtgärder som föreskrivs av lokala myndigheter, folkhälsomyndighet och regering, samt eventuellt ytterligare försiktighetsåtgärder kommer att vidtas. Uppdatera dig regelbundet på evenemanget och på Sofiero Gårds eller the Tivolis hemsida, då restriktioner och riktlinjer kan komma att ändras.

För eventuella frågor, kontakta info@sofierogard.se eller info@thetivoli.se

Ute eller inomhus?

Konserterna sker utomhus och logen i ladugården är öppen. Tänk på att det inte är tillåtet att ta med sig paraply så förbered er därför med regnkläder. (Mindre evenemang kan ske inomhus i logen, max 300 p). Tänk på att det inte är tillåtet att ta med sig paraply så förbered er därför med regnkläder.

Ev rökning sker utanför området på anvisad plats.

Tillgänglighet

Sofiero Gård är till för alla. Gården med omgivning är med i bevarandeprogrammet för Drottninggatan och Pålsjö 1999, betecknad med Q och klassad som särskilt värdefull bebyggelse. Markförhållandena består av grusväg med potthål(emellanåt), gruslagd gårdsplan, gräsmattor och äng. RWC finns.
Sker evenemanget inomhus i logen, finns ramper för att komma in i lokalen. Parkering för rörelsehindrad finns.
För att en plats till dig ska förberedas på bästa sätt vid konserter och evenemang vill vi att du hör av dig till info@thetivoli.se eller info@sofierogard.se Maila till samma adresser om du har frågor eller vill ha mer information gällande tillgänglighet innan ditt besök hos oss.


Åldersgräns vid konserter

Vi har en åldersgräns på 13 år i målsmans sällskap.

På grund av ljudvolymen följer vi Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den sakens skull inkräkta på artistens kreativa frihet.

Barn under 13 år får inte vistas på konsertområdet, inte ens i målsmans sällskap. Med tanke på åldersgränsen är barvagnar därför inte heller tillåtna.


Kollektivtrafik/parkering

Lämna gärna bilen hemma! Ta benen, cykeln eller bussen.

Busslinje 8 från centrum mot Domsten, gå av vid hållplats Tinkarp Övre eller Sofiero entré.

Säkert biljettköp:

För att säkra biljettköp - Köp alltid din biljett genom arrangörens hemsida eller genom arrangörens biljettleverantör.


Varmt välkomna till Sofiero Gård!Sommaren 2121

Efter en lång tids tystnad var det fantastiskt att äntligen få presentera konserter här på Sofiero Gård igen.
Med en sittande publik om 600 personer, enligt alla de gällande restriktioner som fanns vid konsertdatumen 2021,
blev det magiska musikkvällar!
2019 startade vi igång ett samarbete med the Tivoli i Helsingborg. Tillsammans anordnade vi två konserter.
Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco den 4 juli och Carola den 19 juli. Fler var i görningen till säsongen 2020 men allt fick stängas ner pga pandemin.

Gå gärna in på länken och få en känsla av hur Carolakonserten var!

https://www.youtube.com/watch?v=ftVvknCAZ8Q


Sommaren 2017 var vi stolta värdar för SVT:s Antikrundan som spelade in två program på Sofiero Gård.