KONST

Kungliga Akademien för de fria konsterna i Stockholm tror på vårt konstprojekt och har beslutat sig för att stödja vårt arbete. Vi kommer under hösten 2021 att uppföra och inviga ett rörligt permanent konstverk av konstnären Peter Johansson här på Sofiero Gård. Verket kommer att kunna upplevas av alla som kommer hit och besöker oss! Mer information kommer, nu fortsätter resan! Innan Coronapandemin var vår plan att ha invigning den 16 maj2020, men nu satsar vi på en invigning till hösten 2021. Håll utkik:)Heja konsten! Varmaste hjärtligaste tack till Kungliga Akademien för de fria konsterna och Hjalmar Wicanders fond.

SVT:s Kulturprogram Sverige! Har gjort ett reportage om Peter Johansson och hans medhjälpare Viggo Wichmann, om hur det går och vilka förhinder som uppstått i vår fortsatta kamp om att få klart konstverket i Coronatid.Avsnittet sändes på SVT kanal 1 den 15 maj, gå in på SVTplay och få en tjuvkik på modellen av konstverket som ska uppföras här på Sofiero Gård!

https://www.svtplay.se/video/26755305/sverige/sverige-sasong-23-avsnitt-18?start=auto

 

Sommaren 2011 besökte våra vänner konstnärerna Nancy Brignall och George Rammell oss och fortsatte sitt påbörjade konstprojekt, "Shooting for a Pollock" här på Sofiero Gård.


rammell_1jpg

Fotograf: Annie Anderberg    

https://www.youtube.com/watch?v=5k2qFsmVdW8  

George Rammell har bland annat arbetat för konstnären Bill Reid (1920-1998) där han var med och utformade konstverket "The Black Canoe" som idag står utanför Vancouvers flygplats. Det finns också en kopia som står utanför Kanadas ambassad i Washington.

George Rammell och Nancy Brignall var även verksamma i Sofieroparken under skulptursymposietiden och sommaren 1988 gjordes konstverket "Seeing red" eller "Ättehögens ande" i skånsk granit. Skulpturen är nu en del av Sofieroparkens skulptursamling och står på sin utvalda plats inne i parken.

https://issuu.com/kulturhelsingborg/docs/helsingborgs_skulpturguide/14